Scientia potentia est!
A mi jövőnk


Nyitólap | Profilom | Regisztráció | Kilépek | Belépés
Hétfő, 2020-01-27, 11:06:48 AM
Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Önismeret:Idézetek

Idézetek
Honlap-menü
Kérésem hozzád
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 22
Körkérdésünk
Szívesen részt vennék az élő klubnapokon
Összes válasz: 19
II. Körkérdésünk
Érdekelne Hírlevél?
Összes válasz: 20
Jelen vannak
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Vendégek
3.233.219.101


Intim torna kamaszoknak


„A szexuális nevelés mai megfogalmazásban magában foglalja mindazokat a nevelési eljárásokat, amelyek segíthetik a fiatalokat az élet azon problémáira való felkészülésben, amelyek központja a nemi késztetés, s amelyek valamilyen formában minden normális ember életébe elkerülhetetlenül előfordulnak. E problémák az élettapasztalatok hatalmas sorára terjednek ki, a személyes szexuálhigiéné egyszerű kis ügyeitől a sikeres házasság és a családi viszonyok rendkívül bonyolult egészségügyi, szociálpszichológia és erkölcsi problémáig.”

A szexuális nevelés eszerint segítségnyújtás a nemiséggel összefüggő problémák megoldásához, pontosabban a megoldásukra való felkészüléshez.
Női tanfolyamok során sokszor felmerült a kérdés az elhangzott információkkal kapcsolatban, hogy miért nem tanítják ezt az iskolákban? Van e csoport gyerekeknek, kamaszoknak? Mennyire másképp alakulhatott volna az élet, ha ezekről hamarabb hallunk….

Bennem nagyon nagy volt a vágy, hogy gyereket, kamaszokat tanítsak, hasznos értékes tudást átadni, hogy a kudarcoktól meg tudják védeni saját magukat. Egy trénertársamnak köszönhetően lehetőségem nyílt részt venni egy iskolai program kidolgozásában és megtartásában. Fantasztikus élményekkel lettem gazdagabb a fiataloknak köszönhetően. Nyitottak, érdeklődőek, hálásak voltak a lehetőségért, amit az iskolától kaptak.
A 2009-2010-es tanévben elindult egy szexuális egészségnevelő program a Kosztolányi Dezső gimnáziumban. A programot úgy dolgoztam ki, hogy 6. osztálytól kezdve az évfolyamoknak minden évben, érettségig lesz egy-egy órája. Így az életkori sajátosságokat figyelembe véve fokozatosan jutnak az őket éppen érintő információkhoz a fiatalok.

A nevelés négy alapvető célja:

  • Megbízható ismeretek, információk biztosítása az emberi nemiségről. Beleértve a növekedést és fejlődést, a fejfenntartást, a nemi szervek anatómiáját és fiziológiáját, a maszturbációt, a házasságot és a családi életet, a szexuális reagálást, a várandóságot és szülést, a fogamzásgátlást és abortuszt, a szexuális viselkedést, a nemi úton terjedő betegségeket.
  • A szexuális attitűdök és értékrendek megismertetését, hogy kialakíthassák saját értékrendjüket, növeljék önbizalmukat, megértsék felelősségüket önmagukkal és a másikkal szemben.
  • A kapcsolatlétesítés és – fenntartás készségeink fejlesztésében segíteni a fiatalokat. Beleértve a kommunikáció a döntéshozatal és az önérvényesítés képességeit. Ezáltal előkészíteni a felnőtt nemi szerepek elsajátítását, és képessé tenni őket a kölcsönösen örömszerző kapcsolatokra.
  • A felelősségteljes szexuális viselkedés gyakorlatának elősegítése, beleértve a tartózkodást az éretlen, túl korai nemi kapcsolatoktól, a szexuális egészség védelmét a megfelelő óvszerek használatával. Ide tartozik a nem kívánt várandóságok, a nemi úton terjedő betegségek és a szexuális visszaélések elkerülése.

Add az iWiW-hezAdd a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Ugrás az oldal tetejére 

Keresés a honlapon
Language - Sprache

Belépés
Naptár+Névnap
«  Január 2020  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Névnapi idézetek küldése...

Mini-Chat
Magyaro. hőtérkép
   Hőtérkép
Napi előrejelzés
          Időjárás előrejelzés
Friss Széltérkép
   Széltérkép
Földünk 3D-ben GPS

Copyright Ma a Jövőnkért Team © 2020 | Az oldal a uCoz rendszerben lett létrehozva