- Bio -
"gyomozó - nyomozó"
"Ha egy békát forró vízbe teszünk, az fejveszetten menekül.
Ha ugyanezt a békát hideg vízbe tesszük‚ s a vizet lassan felmelegítjük, hagyja magát megfőzni.
Ez a kép kísértetiesen emlékeztet napjaink emberére, mindinkább elszennyeződött környezetében."
—
Nap mint nap rengeteg olyan hatás éri a szervezetünket, amely igencsak próbára teszi az immunrendszerünket;
arról nem is beszélve, hogy képtelenség minden ilyen jellegű dolgot kiszűrni.
Viszont azzal, hogy pár alapvető dologra odafigyelünk étkezéseink kapcsán,
arról nem is beszélve, hogy képtelenség minden ilyen jellegű dolgot kiszűrni.
Viszont azzal, hogy pár alapvető dologra odafigyelünk étkezéseink kapcsán,
már nagyon sokat tettünk egészségünk megőrzéséért.
Az ezzel kapcsolatos
Az ezzel kapcsolatos
- folyamatában bővülő -
információátadást tűzte ki célul a közösségünk.
Több, a témában érintett barátunk írásai, nyomozásaik eredményei olvashatóak eme oldal aloldalain.
Aloldal(ak) címei:
Alapvető élelmiszereinkről:
"Élelmiszer-nyomozóink":
Szeifer Zsanett ↓
Sári Péter
Váradi Péter
Facebook címünk: Étkezzünk és éljünk tudatosan
Szeifer Zsanett ↓
Sári Péter
Váradi Péter
Facebook címünk: Étkezzünk és éljünk tudatosan

Amikor felkerültem Budapestre, szinte sokkot kaptam attól, hogy a bolti tojás sárgája milyen sápadt,
a paradicsomnak víz-íze van, és még sorolhatnám.
Fővárosba felkerülve - és itt a kereskedelemben és vendéglátóiparban eddig eltöltött időm alatt is -,
szembesülhettem azzal a ténnyel, hogy amit annyi éven át természetesnek vettem, egyáltalán nem az.
Vannak emberek, akik az élelmiszeripar által 'feljavított' termékeken nőnek fel; akik nem tudják,
hogy valójában milyen íze van például a fentebb említett nem agyon műtrágyázott,
és nem mesterséges táptalajban növesztett paradicsomnak.
Vannak emberek, akik nincsenek tisztában azzal, hogy mit is esznek tulajdonképpen.
Rengeteget olvastam a táplálkozással kapcsolatos dolgokról, és az ösztönszerűen bennem volt mindig,
hogy a természetes dolgokat preferáljam a mesterséges dolgokkal szemben.
Ismereteket gyűjtöttem azokról a vegyületekről, amiket különböző állag,
íz és tartalomfeljavító eljárások folyamán belekevernek adott élelmiszereinkbe, és amiket és ahogyan az élelmiszergyártók megetetnek velünk.
Ezen információk mély felháborodást váltottak ki belőlem, aminek az lett a következménye, hogy ráébredtem,
hogy többekkel itt és most az a feladatom, hogy megosszam ezeket Másokkal,
hogy minél nagyobb körben elinduljon egy olyan fajta tudatosság az étkezés kapcsán, ami megváltoztatja a dolgok eddigi menetét.
Amikor valaki tudatában van annak, hogy melyik élelmiszercsoportot milyen mesterséges (és általában káros) anyaggal raknak tele,
akkor jön el az a pont, hogy rendelkezhet a saját Élete/ Egészsége felett.
Akkor kapja vissza a Szabad Akaratát. Akkor van döntéshelyzetben, hogy igent vagy nemet mond valamire.
Felhívom a figyelmet olyan kérdésekre, amik eddig esetleg nem, vagy kevés ismeretekkel merültek fel és segítek egyéb alternatívákat felmutatni.
Célomnak tekintem megtalálni az összefüggéseket a gyógyszer-, és élelmiszer-lobbi között, és megosztani ezeket Másokkal.
Szeretettel: Szeifer Zsanett