- Bio -
"gyomozó - nyomozó"
"Ha egy békát forró vízbe teszünk, az fejveszetten menekül.
Ha ugyanezt a békát hideg vízbe tesszük‚ s a vizet lassan felmelegítjük, hagyja magát megfőzni.
Ez a kép kísértetiesen emlékeztet napjaink emberére, mindinkább elszennyeződött környezetében."
—
Nap mint nap rengeteg olyan hatás éri a szervezetünket, amely igencsak próbára teszi az immunrendszerünket;
arról nem is beszélve, hogy képtelenség minden ilyen jellegű dolgot kiszűrni.
Viszont azzal, hogy pár alapvető dologra odafigyelünk étkezéseink kapcsán,
már nagyon sokat tettünk egészségünk megőrzéséért.
Az ezzel kapcsolatos
- folyamatában bővülő -
információátadást tűzte ki célul a közösségünk.
Több, a témában érintett barátunk írásai, nyomozásaik eredményei olvashatóak eme oldal aloldalain.
Aloldal(ak) címei:
Alapvető élelmiszereinkről:
Szeifer Zsanettnak hívnak. Vidéken nőttem fel, ahol természetes volt, hogy a paradicsom a kertben nő. :)
Amikor felkerültem Budapestre, szinte sokkot kaptam attól, hogy a bolti tojás sárgája milyen sápadt,
a paradicsomnak víz-íze van, és még sorolhatnám.
Fővárosba felkerülve - és itt a kereskedelemben és vendéglátóiparban eddig eltöltött időm alatt is -,
szembesülhettem azzal a ténnyel, hogy amit annyi éven át természetesnek vettem, egyáltalán nem az.
Vannak emberek, akik az élelmiszeripar által 'feljavított' termékeken nőnek fel; akik nem tudják,
hogy valójában milyen íze van például a fentebb említett nem agyon műtrágyázott,
és nem mesterséges táptalajban növesztett paradicsomnak.
Vannak emberek, akik nincsenek tisztában azzal, hogy mit is esznek tulajdonképpen.
Rengeteget olvastam a táplálkozással kapcsolatos dolgokról, és az ösztönszerűen bennem volt mindig,
hogy a természetes dolgokat preferáljam a mesterséges dolgokkal szemben.
Ismereteket gyűjtöttem azokról a vegyületekről, amiket különböző állag,
íz és tartalomfeljavító eljárások folyamán belekevernek adott élelmiszereinkbe, és amiket és ahogyan az élelmiszergyártók megetetnek velünk.
Ezen információk mély felháborodást váltottak ki belőlem, aminek az lett a következménye, hogy ráébredtem,
hogy többekkel itt és most az a feladatom, hogy megosszam ezeket Másokkal,
hogy minél nagyobb körben elinduljon egy olyan fajta tudatosság az étkezés kapcsán, ami megváltoztatja a dolgok eddigi menetét.
Amikor valaki tudatában van annak, hogy melyik élelmiszercsoportot milyen mesterséges (és általában káros) anyaggal raknak tele,
akkor jön el az a pont, hogy rendelkezhet a saját Élete/ Egészsége felett.
Akkor kapja vissza a Szabad Akaratát. Akkor van döntéshelyzetben, hogy igent vagy nemet mond valamire.
Felhívom a figyelmet olyan kérdésekre, amik eddig esetleg nem, vagy kevés ismeretekkel merültek fel és segítek egyéb alternatívákat felmutatni.
Célomnak tekintem megtalálni az összefüggéseket a gyógyszer-, és élelmiszer-lobbi között, és megosztani ezeket Másokkal.
Szeretettel: Szeifer Zsanett