A természetes szénhidrátok nagyon fontosak
táplálkozásunkban.
Viszont a finomított cukor (amelynek cukortartalma 95%, szemben a cukorrépa 18%-os cukortartalmával)
egy lórúgással ér fel a szervezetünk szempontjából...
A szervezet nem tudja megemészteni az ekkora koncentrációjú cukrot; a felesleg pedig megerjed (alkohol lesz belőle).
Azt hiszem, azt nem kell fejtegetnem, hogy ez milyen hatással van a sejtekre...
A májban felhalmozódik, ami ennek hatására megduzzad. Elgondolkodtató, ugye?!
Egyéb hatásai közül kiemelném, hogy nem engedi felszívódni a tápanyagokat, amelyek fontosak a szervezet normális működéséhez.
A fehér cukrot ráadásul a gyártás folyamán mintegy 'kihipózzák', ami ismételten jó hangzik.
Ha megvizsgáljuk 1 kg fehér cukor és egy kiló barna cukor (a valódi barna cukorra gondolok, és nem a fehér cukorból színező malátával 'visszabarnított verzióra)
közti árkülönbséget, felmerül a kérdés: Ki(k)nek az érdeke (és miért) olcsóbban adni egy olyan terméket,
aminek az előállítása többe kerül?!
A cukor kiváltását semmiképp sem javasolnám mesterséges édesítőszerrel, ami ismét egy érdekes történet.
Az aszpartam alapú édesítőszereket bárhol, bármelyik élelmiszerboltban be lehet szerezni.
Sajnálatos módon nagyon sokan nem hallottak az aszpartamról, mivel a gyártóknak nem áll érdekében nagy dobra verni,
hogy idegméregről van szó, hiszen akkor talán nem virágozna ennyire a 'diéta-biznisz'...
A mellékhatások (a jelenleg ismert 92 mellékhatás töredéke pontosabban):
Látászavarok, szemfájdalom, fülcsengés, hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás, részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió, álmatlanság, fóbiák,
szapora szívverés, légzési nehézségek, hányinger, hasmenés, véres széklet, hasfájás, nyelési fájdalom, bőrviszketés, kiütések, asztma, herpesz, tályog, menstruációs zavarok, a haj elvékonyodása, hajhullás, hirtelen súlyvesztés, fokozatos súlygyarapodás,
fájdalmas vizelés, túlzott szomjúság, bedagadt lábak (ödéma), visszafordíthatatlan agykárosodás, születési rendellenességek, gyomorfekély, ízületi fájdalmak... stb.
Ezt még végigolvasni is fárasztó, ugye?!
Cukor helyett alternatívaként ajánlom a mézet és a STEVIA-t→
A stevia (sztívia) természetes édesítőszer előnyős tulajdonságai:
Kalóriatartalma - gyakorlatilag - nulla; Lúgosító hatású (nem savasít) A stevia nem emeli a vércukorszintet, hanem segít annak
szabályozásában; Cukorbetegek is fogyaszthatják. A stevia elősegíti a magas
vérnyomás normál szintre csökkentését; Gombaölő tulajdonsága (lúgosító hatása
miatt) gyorsítja a Candida kezelését; A stevia mind külsőleg, mind belsőleg
alkalmazva gyógyítja a bőrbetegségeket; Nem okoz
fogszuvasodást, ásványanyag-tartalma miatt fogkrémekhez is alkalmazzák.
Azt mondanom sem
kell, hogy természetesen jóval többe kerül, mint a finomított cukor, de
biztos vagyok benne, hogy az egészségünkbe többet befektetni mindenképpen
megtérül.
Az egyik legalapvetőbb ásványi anyag, amire szüksége van szervezetünknek a helyes működéshez, az a só.
Az emberi test két legfőbb alkotóeleme a víz és a só. Víz nélkül meghalunk, ahogy só nélkül is.
Ennek ellenére nagyon sok tisztázatlan kérdés merül fel az emberben a só kapcsán. Pl: Valóban egészségtelen a só?
Miért halljuk úton-útfélen, hogy az egészségmegőrzés része a sófogyasztás visszafogása?!
Az orvosok a só számlájára írják a keringési és érrendszeri megbetegedések nagy részét, de hogy lehet ez,
amikor a szervezet egyik 'építőkövéről' van szó?
Nos, a tiszta só az, amire szüksége lenne a szervezetnek; ennek nincs semmi köze a keringési problémák okozásához.
DE: nehéz hozzájutni.
Ha bemegyünk egy élelmiszerboltba, és végignézzük a sókínálatot, a polcon talált fajták összetevői között nagy eséllyel megtaláljuk
a kálium-ferrocianidot (jól hangzik, ugye?! ), más néven az E 536-ot, ami tapadásgátló anyagként funkcionál.
Felhasználják laboratóriumi vegyszerként, a fényképészetben. Élelmiszerek
esetén elsősorban a bor derítésére (kékderítés) alkalmazzák, mely során a szőlő
permetezésére használt gombaölő rézvegyületeket távolítják el. Egyes sókban
is előfordulhat E536 néven, mint csomósodást gátló anyag. Napi maximum beviteli
mennyisége 25 mg/testsúlykg.
Az élelmiszerekben használt mennyiségek esetén nincs ismert mellékhatása. "(forrás)"
Engem nem nyugtatott meg túlzottan ez a cikk, így elmentem gyógyszertárba, hogy tiszta sót vásároljak, ahol azt a tájékoztatást kaptam,
hogy egy új rendelet szerint 100 mg a maximális mennyiség, amit kiadhatnak (150 Ft körüli áron).
Ez annyit jelent, hogy ha tízszer lemegyek a patikába, 1500 Ft körüli áron beszerezhetek 1 kg tiszta NaCl-t, vagyis konyhasót.
Vagy mégsem?
Viszont a finomított cukor (amelynek cukortartalma 95%, szemben a cukorrépa 18%-os cukortartalmával)
egy lórúgással ér fel a szervezetünk szempontjából...
A szervezet nem tudja megemészteni az ekkora koncentrációjú cukrot; a felesleg pedig megerjed (alkohol lesz belőle).
Azt hiszem, azt nem kell fejtegetnem, hogy ez milyen hatással van a sejtekre...
A májban felhalmozódik, ami ennek hatására megduzzad. Elgondolkodtató, ugye?!
Egyéb hatásai közül kiemelném, hogy nem engedi felszívódni a tápanyagokat, amelyek fontosak a szervezet normális működéséhez.
A fehér cukrot ráadásul a gyártás folyamán mintegy 'kihipózzák', ami ismételten jó hangzik.
Ha megvizsgáljuk 1 kg fehér cukor és egy kiló barna cukor (a valódi barna cukorra gondolok, és nem a fehér cukorból színező malátával 'visszabarnított verzióra)
közti árkülönbséget, felmerül a kérdés: Ki(k)nek az érdeke (és miért) olcsóbban adni egy olyan terméket,
aminek az előállítása többe kerül?!
A cukor kiváltását semmiképp sem javasolnám mesterséges édesítőszerrel, ami ismét egy érdekes történet.
Az aszpartam alapú édesítőszereket bárhol, bármelyik élelmiszerboltban be lehet szerezni.
Sajnálatos módon nagyon sokan nem hallottak az aszpartamról, mivel a gyártóknak nem áll érdekében nagy dobra verni,
hogy idegméregről van szó, hiszen akkor talán nem virágozna ennyire a 'diéta-biznisz'...
A mellékhatások (a jelenleg ismert 92 mellékhatás töredéke pontosabban):
Látászavarok, szemfájdalom, fülcsengés, hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás, részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió, álmatlanság, fóbiák,
szapora szívverés, légzési nehézségek, hányinger, hasmenés, véres széklet, hasfájás, nyelési fájdalom, bőrviszketés, kiütések, asztma, herpesz, tályog, menstruációs zavarok, a haj elvékonyodása, hajhullás, hirtelen súlyvesztés, fokozatos súlygyarapodás,
fájdalmas vizelés, túlzott szomjúság, bedagadt lábak (ödéma), visszafordíthatatlan agykárosodás, születési rendellenességek, gyomorfekély, ízületi fájdalmak... stb.
Ezt még végigolvasni is fárasztó, ugye?!
Cukor helyett alternatívaként ajánlom a mézet és a STEVIA-t→
A stevia (sztívia) természetes édesítőszer előnyős tulajdonságai:
Az egyik legalapvetőbb ásványi anyag, amire szüksége van szervezetünknek a helyes működéshez, az a só.
Az emberi test két legfőbb alkotóeleme a víz és a só. Víz nélkül meghalunk, ahogy só nélkül is.
Ennek ellenére nagyon sok tisztázatlan kérdés merül fel az emberben a só kapcsán. Pl: Valóban egészségtelen a só?
Miért halljuk úton-útfélen, hogy az egészségmegőrzés része a sófogyasztás visszafogása?!
Az orvosok a só számlájára írják a keringési és érrendszeri megbetegedések nagy részét, de hogy lehet ez,
amikor a szervezet egyik 'építőkövéről' van szó?
Nos, a tiszta só az, amire szüksége lenne a szervezetnek; ennek nincs semmi köze a keringési problémák okozásához.
DE: nehéz hozzájutni.
Ha bemegyünk egy élelmiszerboltba, és végignézzük a sókínálatot, a polcon talált fajták összetevői között nagy eséllyel megtaláljuk
a kálium-ferrocianidot (jól hangzik, ugye?! ), más néven az E 536-ot, ami tapadásgátló anyagként funkcionál.
Az élelmiszerekben használt mennyiségek esetén nincs ismert mellékhatása. "(forrás)"
Engem nem nyugtatott meg túlzottan ez a cikk, így elmentem gyógyszertárba, hogy tiszta sót vásároljak, ahol azt a tájékoztatást kaptam,
hogy egy új rendelet szerint 100 mg a maximális mennyiség, amit kiadhatnak (150 Ft körüli áron).
Ez annyit jelent, hogy ha tízszer lemegyek a patikába, 1500 Ft körüli áron beszerezhetek 1 kg tiszta NaCl-t, vagyis konyhasót.
Vagy mégsem?
Keressük a megoldást a problémára, és ha találunk bármi olyan
üzletet (vagy legális módot), ahol be lehet szerezni tiszta sót,
megosztjuk az információkat.
megosztjuk az információkat.