Scientia potentia est!
A mi jövőnk


Nyitólap | Profilom | Regisztráció | Kilépek | Belépés
Hétfő, 2020-01-27, 10:27:36 AM
Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Önismeret:Idézetek

Idézetek
Honlap-menü
Kérésem hozzád
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 22
Körkérdésünk
Szívesen részt vennék az élő klubnapokon
Összes válasz: 19
II. Körkérdésünk
Érdekelne Hírlevél?
Összes válasz: 20
Jelen vannak
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Vendégek
3.233.219.101


 

Az idő minősége – röviden az asztrológiáról

 

      Az asztrológia az a téma, amelyről mindenki tud valamit, többnyire féligazságokat, részinformációkat, s mint ilyeneket megfontolás nélkül, vagy pillanatnyi lelkesedés után sutba dobnak.
Azonban aki veszi a fáradságot és hajlandó elmélyedni ezen ismeretekben, esetleg hajtja a kíváncsiság, az többek között egy hatékony önismereti módszert kaphat a kezébe.

      Az asztrológia elmélete és gyakorlata túlnyomó részben ősi hagyományokon alapszik, és eredetileg az égitestekkel foglalkozó tudomány egészét foglalta magába.
Régen, mint a csillagos ég tanulmányozásával foglalkozó tudományt egyrészt az asztronómiát, vagyis az égitestek mozgásaival, sajátosságaival foglalkozó tudományt jelentette,
másrészt a csillagjóslást, a csillagok földi életre gyakorolt hatásaival foglalkozó ismereteket.
Az asztrológia csak a XIX. század egyre erősödő természettudományos, materialista szemlétével kezdett kiszorulni a tudományok közül, amelyek hatására komolytalan, tudományellenes babonává degradálódott.
Azonban a múlt század elejétől elindult a természettudományok szükségszerű újraértékelése, és a merő anyagelvű szemlélet kizárólagos létjogosultsága megdőlt.
E felfogás vezetett oda, hogy egyesek ismét komolyan kezdtek foglalkozni az asztrológiával, és a közhasználatra szánt igénytelen könyvek mellett, egyre több kiváló munka jelent meg.

      E rendszer elméleti hátterében a szinkronicitás elve áll, amely szerint valamiféle kozmikus törvény, vagy szabály szerint mozognak az egyes bolygók, s ugyanezen szabályok érvényesek a földi életünkre is.
Eszközrendszere a bolygók, csillagjegyek és fényszögek szimbólumnyelve, amelyek olvasatával információkat nyerhetünk egy adott időpontban történő esemény jellegéről, kimeneteléről.
A széles körben elterjedt horoszkóp kifejezés is erre utal: horoscopos, „óra-kép”-et, vagyis egy adott időpillanat minőségének vizsgálatát jelenti.

     
A születési horoszkóp felállítása szintén egy adott időpont minőségének a vizsgálatáról szól, amely lényeges ismereteket közöl főbb személyiségjegyeinkről, egészségügyileg érzékeny szerveinkről,
személyes kapcsolatainkról, igényeinkről, egyszóval az élet minden területét átfogó információkkal szolgál.
Híven tükrözi azokat az egyéni hajlamainkat, amelyek a szabad akarat elvével harmóniában, s nem ellentétben, orientálnak bennünket bizonyos reakciókra, viselkedésre, sorslépésekre.
Szabad akaratunkból ugyanis változtathatunk ezen egyéni hajlamainkból fakadó szokásainkon, viselkedésünkön, de érthető módon ez a változtatás nagyon megnehezített.
Ezért van az, hogy létünket szabad választási lehetőségeink ellenére, a legtöbben önnön korlátaink közé szorítva éljük, s keserves tapasztalatok árán tudunk csak önmagunkhoz közelebb kerülni.

      Látható tehát, hogy az asztrológia nem az a hit, amely szerint az égitestek befolyásolják az emberi sorsot, hanem egy rendszer, egy mérőeszköz a valóság leképezésére.
Legfőbb erénye pedig nem feltétlenül az előrejelzésekben, hanem inkább az önmagunk és mások teljesebb megismerésében, világunk egységének felismerésében áll.

Seres Anita asztrológus
Elérhetőségem

(levelében kérjük jelölje meg,
honnan szerzett tudomást rólam) 

Add az iWiW-hez  Add a Facebook-hoz  Add a Twitter-hezUgrás az oldal tetejére


Cool Text: Logo and Graphics Generator

 

Keresés a honlapon
Language - Sprache

Belépés
Naptár+Névnap
«  Január 2020  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Névnapi idézetek küldése...

Mini-Chat
Magyaro. hőtérkép
   Hőtérkép
Napi előrejelzés
          Időjárás előrejelzés
Friss Széltérkép
   Széltérkép
Földünk 3D-ben GPS

Copyright Ma a Jövőnkért Team © 2020 | Az oldal a uCoz rendszerben lett létrehozva