Scientia potentia est!
A mi jövőnk


Nyitólap | Profilom | Regisztráció | Kilépek | Belépés
Csütörtök, 2024-04-25, 10:12:48 AM
Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
A fejezet kategóriái
Fő témák [3]
Weblap menüsorában, a fő és aloldalakon megtalálható témákról vélemények, hozzászólások...
Szolgáltatásainkról [1]
Weboldalunkon megtalálható szolgáltatásokról és szolgáltatókhoz írott megjegyzések, vélemények, stb.
Élő Klubnapokról [1]
Klubnapjainkról leírás, hozzászólások, vélemények, ötletek, stb.
"Ti írtátok" rovat [1]
Írjatok nekünk, egymásnak...
Önismeret:Idézetek

Idézetek
Honlap-menü
Kérésem hozzád
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 22
Körkérdésünk
Szívesen részt vennék az élő klubnapokon
Összes válasz: 19
II. Körkérdésünk
Érdekelne Hírlevél?
Összes válasz: 20
Jelen vannak
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Vendégek




3.145.178.157
Nyitólap » 2011 » Április » 5 » Az Idő ...
11:35:20 AM
Az Idő ...


"Légy tudatos"! 

Így szólt Eckhart Tolle.

És lőn! Nem csak a légy lehet tudatos, Te is azzá válhatsz. Sokan hisszük, hogy tudatosak vagyunk... de valóban azok vagyunk?

  Tudatossággal viszonyulásaink & viszonyaink is olyan minőségi változásokon mennek keresztül, melyek eredményeképpen ezek a változások úgy alakulnak és olyan gyorsan, ahogy azt régóta akartuk.

  Az IDŐ. Mennyien élünk eme fogalom fogságában. Mennyire alárendeljük magunkat az időbeosztásunknak, vagy éppen a rendszertelenségünkkel kerülünk bajba, vagy már bajban vagyunk.Sokszor magam is meglepődöm, milyen természetesnek veszem, mint a levegővételt. Feltettük magunknak valaha ezeket, a tulajdonképpen evidens kérdéseket, hogy: Mennyibe kerül az idő(m)? Tudatosan használom, vagy tudattalanul? Hogyan használjam fel legobjektívabban a napi 24 órás időintervallumot? Kaphatok választ bármelyik kérdésemre? Gyere, oszd meg Te is velünk gondolataid, érzéseid, meglátásaid, tapasztalásaid stb. erről a témáról.


Add az iWiW-hezAdd a Facebook-hozAdd a Twitter-hez




Kategória: Fő témák | Megtekintések száma: 1029 | Hozzáadta: SoulSeer | Tag-ek(kulcsszavak): válaszok, Eckhart Tolle, Idő, tudatosság, hogyan használjam az időt, kérdések, jövő, Blog, múlt, tudattalanság | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 2
1 adena  
0
Elolvasva a 3 kategóriát a tudattalanul közlekedőkről, én elég vegyesnek tartom magam, de mindháromban ott látom magam. De szerintem a dolognak két oldala lehet, az egyik a menekülés a helyzetből, a másik pedig az, hogy az ember kitalál valami hasznosat arra az időre, amíg közlekednie kell... Olvas, zenét hallgat, ami jó érzésekkel töltheti el, elmélkedik a dolgokról, átgondolja a történteket stb... Szóval, szerintem nem feltétlenül negatív az, ha valaki ÉN-ként és nem MI-ként zötyög egy vad idegen emberekkel teli metrón a célja felé. Én is néha, amikor kitekintek az elfoglaltságomból, elgondolkodok rajta, hogy milyen érdekes, itt ülünk egy légtérben, és nem is ismerjük egymást.
Egyszer egy ismerősöm azt mondta (valahogy így fogalmazott); nem természetes közeg egy ilyen nagyváros az ember számára, régen nem véletlenül éltek kisebb csoportokban az emberek. Lehet, hogy igaza volt. Nem tudom, fel lehet-e nőni ehhez a nagyvárosi élethez, és igazán emberi emberré válni avagy maradni, illetve megtanulni, mik a jogos reakciók másokkal szemben magunk megvédésére?

2 SoulSeer  
0
Igazat adok abban, hogy nem feltétlenül negatív. A miértek, vagyis az ok, ami lényeges, esetünkben ki, miért úgy közlekedik, ahogy.
Kulcsmondatok: növekvő népesség, neveltetés, szocializálódás (- társadalomba való beilleszkedés), - félelmek, erősségek, adott helyzetben a mentális egészségi állapot. De sokszor az anyagi helyzet is számottevően számít a hozzáállásainkhoz.
Ha folyamatosan ugyanúgy viszonyulunk valami(k)hez vagy valaki(k)hez, észre sem vesszük és mindez rutinná és reflexé válik. Én erről tettem említést a 3 kategóriában. Mikor már ezekké (rutinná és reflexé) váltak.
Amiről Te tettél említést, az már egy bizonyos tudatosság. Többi inkább már a környezetemmel szembeni védekezéssé vált, ahogy ezt is említetted.  yes ok

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés a honlapon
Language - Sprache

Belépés
Naptár+Névnap
«  Április 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930


Névnapi idézetek küldése...

Mini-Chat
Magyaro. hőtérkép
   Hőtérkép
Napi előrejelzés
          Időjárás előrejelzés
Friss Széltérkép
   Széltérkép
Földünk 3D-ben GPS

Copyright Ma a Jövőnkért Team © 2024 | Az oldal a uCoz rendszerben lett létrehozva